Skip to main content
search

Online betrokkenengroep

Een eetstoornis heeft een grote impact op het leven van naastbetrokkenen. Zij worstelen vaak met vragen en twijfels en gevoelens van machteloosheid, frustratie, verdriet en bezorgdheid. Een eetstoornis beïnvloedt het contact en de verhoudingen met elkaar. Tijdens de behandeling spelen naasten van iemand met een eetstoornis een onmisbare rol, onder andere door middel van systeemtherapie en/of systeembegeleiding. Human Concern biedt naastbetrokkenen daarnaast de mogelijkheid om deel te nemen aan een ‘online betrokkenengroep’. Het doel van de betrokkenengroep is het geven van psycho-educatie over eetstoornissen en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmeldformulier vind je onderaan deze pagina.

Home » Betrokkenengroep

Wat kun je verwachten van de online betrokkenengroep?

De betrokkenengroep bestaat uit een reeks van vier online bijeenkomsten die aangeboden worden door middel van een webinar.  Je vindt herkenning, begrip en steun bij elkaar. Er wordt gewerkt met een vast programma waarbij thema’s aan bod komen die veel voorkomen bij mensen met eetstoornissen en hierbij ook bij naastbetrokkenen. Daarnaast wordt het programma ook deels afgestemd op de behoeften van de deelnemers, naastbetrokkenen kunnen zelf thema’s aandragen en vragen stellen via de chatfunctie tijdens de webinar. Onze Ervaringsprofessional geeft je informatie, adviezen en opdrachten die je kennis en nieuwe inzichten geven.

Naaste van iemand met een eetstoornis
Partner van iemand met een eetstoornis

Welke thema’s komen aan orde?

Onderwerpen die tijdens de bijeenkomsten centraal staan in de vorm van theorie, oefeningen en lotgenotencontact zijn:

  • Eetstoornissen: onderliggende problemen, risicofactoren en ontwikkeling en verschillende soorten eetstoornissen
  • Hoe kun je helpen
  • Gevoelens; hoe kun je zelf staande blijven
  • Assertiviteit en feedback
  • Motivatie
  • Communicatie
  • Omgaan met emoties
  • Grenzen aangeven
  • Metavisie

Praktische informatie

De groep die start in november zit inmiddels VOL. Wil jij op de wachtlijst gezet worden? Vul dan onderstaand formulier in.

Deze betrokkenengroep is niet alleen voor naasten van onze eigen cliënten. Ook naasten van iemand die niét in behandeling is bij Human Concern zijn meer dan welkom!

Aanmeldformulier vind je hieronder.

Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op via communicatie@humanconcern.nl.

Aanmeldformulier Online Betrokkenengroep

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Close Menu