Clienten- familieraad

De cliënten- familieraad komt op voor de gemeenschappelijke belangen van cliënten die in behandeling zijn bij Stichting Human Concern. Zij zetten zich in voor de kwaliteit en continuïteit van alle behandeltrajecten en streven naar de best mogelijke zorg voor elke cliënt in elke fase van herstel. Deze invloed is geregeld in de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen.

Wat doet de cliënten- familieraad?

De cliënten- familieraad luistert naar cliënten en gaat in gesprek met het bestuur en de medewerkers van Human Concern. Zij geven de Raad van Bestuur gevraagd en ongevraagd advies over het beleid en de kwaliteit. Zij worden ondersteund bij deze taak doordat de Raad van Bestuur hen inzicht geeft in de resultaten van de behandeling en het cliëntentevredenheidsonderzoek. De cliënten- familieraad ontvangt graag feedback over de gang van zaken.

Contact met de cliënten- familieraad

De cliënten- familieraad is er voor alle cliënten en naastbetrokkenen die een vraag of klacht hebben over hun behandeling, of een idee of suggestie willen delen. Je kunt contact met hen opnemen via clientenraad@humanconcern.nl.

Cliëntenraad van Human Concern

Wie zitten er in de clienten- familieraad?

Hans Foppele (voorzitter)

De afgelopen 25 jaren heb ik bij NN en ING gewerkt in diverse functies. Als adviseur, salesmanager, regiomanager, projectleider, changemanager en regiodirecteur. De laatste functie in de rol van Broker waar ook de samenwerking werd gezocht met Zorgverzekeraars. Vorig jaar ben ik voor mij zelf begonnen  in de rol van business consultant en mijn missie is om bedrijven “beter te maken”.

De reden dat ik als vrijwilliger mij bij Human Concern heb aangemeld is dat mijn dochter in behandeling is en ik graag iets terug wil doen. Mijn waardering is groot over de wijze hoe hier de zorg is georganiseerd  en de inzet van de medewerkers.

Verdere weetjes: Ik ben alleenstaand en woon sinds kort in Amsterdam, mijn dochters zijn uitwonend studerend in Groningen (geneeskunde) en Amsterdam (communicatie wetenschap). Helaas heb ik door een ongeval mijn grootste hobby marathons lopen moeten opgeven en maar ben dit jaar gestart met wielrennen, dit doe ik naast crossfit. Sport is voor mij een belangrijk onderdeel in mijn leven. Ik hoop jullie binnenkort te mogen ontmoeten!

Francis Voorn (communicatie)

Mijn naam is Francis Voorn. Een aantal jaar geleden heb ik mijn eetstoornis kunnen overwinnen met behulp van een fijne behandeling bij Human Concern. Door als penningmeester aan de slag te gaan bij de cliënten- familieraad hoop ik iets terug te kunnen geven aan Human Concern. Zo zet ik als vrijwilliger graag mijn kritische blik in tijdens vergaderingen om er zo samen voor te zorgen dat de kwaliteit van de zorg goed is en blijft.  Op dit moment studeer en woon ik in Nijmegen. In mijn vrije tijd geniet ik enorm van fotograferen, dansen en het schrijven van gedichten. Ook volg ik momenteel een opleiding tot groepslesdocent bij het sportcentrum waar ik al bij de front office werk. Dus ik hoop hier gauw mee aan de slag te kunnen gaan!

Maaike Noorman (PR)

Ik ben Maaike Noorman, 23 jaar en sinds 2014 ben ik bij Human Concern in behandeling. De aanpak van Human Concern is innovatief en uniek. Het heeft mij net als vele anderen geholpen in mijn weg naar herstel. Ik zet mij daarom graag in voor de cliëntenraad- familieraad om de unieke en innovatieve behandelingsaanpak van Human Concern te waarborgen en te verbeteren. Op dit moment studeer ik Social Policy and Public Health aan de universiteit van Utrecht. Met mijn studie en mijn eigen ervaringen bij Human Concern hoop ik in de toekomst bij te kunnen dragen aan het verbeteren van het beleid van de Nederlandse gezondheidszorg.

Suzanne (secretaris)

Mijn naam is Suzanne en ik ben sinds 2016 in behandeling bij Human Concern. De aanpak van Human Concern verschilt in mijn beleving sterk van andere behandelinstellingen, wat gelukkig voor mij een hele positieve uitwerking heeft. Sinds 2018 ben ik lid van de cliënten- familieraad, omdat ik graag wil bijdragen aan het verbeteren van de zorg binnen Human Concern. Als groeiende organisatie ontwikkelt en professionaliseert Human Concern zich steeds verder en ik wil graag meedenken hoe het cliëntenperspectief hierin meegenomen kan worden.

Ik ben opgeleid tot psycholoog en werk momenteel in Hoofddorp. Ik kom uit Amsterdam en woon momenteel in Den Haag, samen met mijn vriend en kat. Daarnaast hou ik erg van hardlopen en improvisatietoneel in mijn vrije tijd.

Jose

Mijn naam is José en ik woon in Elburg. Sinds 2018 ben ik in behandeling bij Human Concern. Ik vind de visie die Human Concern biedt ten aanzien van de behandeling heel prettig. Omdat ik dat in de toekomst ook andere cliënten gun, wil ik mij inzetten voor Human Concern middels de cliënten/ familieraad. Ik ben van mening dat de stem van (ex-)cliënten belangrijk is voor een organisatie om zo goed mogelijk te kunnen aansluiten bij de wensen en behoeften van cliënten tijdens de behandeling.

Ik ben werkzaam als jeugdverpleegkundige en vind het in mijn vrije tijd leuk om te bakken, naar het theater te gaan en een gezellige avond te hebben met mijn zussen of vriendinnen.

Ik ben opgeleid tot psycholoog en werk momenteel in Hoofddorp. Ik kom uit Amsterdam en woon momenteel in Den Haag, samen met mijn vriend en kat. Daarnaast hou ik erg van hardlopen en improvisatietoneel in mijn vrije tijd.