Skip to main content
search

Documentaires, films en tv-uitzendingen

Van een podcast van een van onze Ervaringsprofessionals® tot aan films over anorexia, hier vind je een overzicht van documentaires, films en tv-uitzendingen over psychische problematiek en eetstoornissen zoals anorexia, boulimia, Binge Eating Disorder en NAO. Ga eerst bij jezelf na of het kijken van een van de documentaires, films en/of tv-uitzendingen helpend is voor jou.

PsychoLogisch Podcast met Ervaringsprofessional Ronald Threels

Eetstoornissen, als eten een obsessie is met Ervaringsprofessional Ronald Threels – PsychoLogisch Podcast

In de podcast ‘Als eten een obsessie is’ gaat onze Ervaringsprofessional Ronald Threels in gesprek met Psycholoog Sabine Klaver over alles rondom eetstoornissen. De oorzaken, achterliggende problematiek, verschillende soorten eetstoornissen met hun symptomen en gevolgen, misvattingen over eetstoornissen en de manier waarop eetstoornissen het beste kunnen worden behandeld komen allemaal aan bod. Een echte must listen!

De podcast kan je luister via Spotify op het kanaal van PsychoLogisch.

Documentair van Jessica Villerius over eetstoornissen

Eetstoornissen Maskers Af (2019) – Jessica Villerius

Documentairemaakster Jessica Villerius volgt in de documentaire serie Eetstoornissen: Maskers af vier vrouwen met een eetstoornis. De afleveringen geven je als kijker inzicht in hun dagelijks leven met een eetstoornis. De onderliggende problematiek van een eetstoornis brengt Jessica op een pure en realistische manier in beeld.

Eetstoornissen Maskers AF kun je bekijken op Videoland.

Meer weten? Kijk hier verder
I am Maris - Netflix documentaire

I am Maris (2019) – Netflix

Maris ging de strijd aan met haar psychische problemen op haar eigen manier: door te schrijven, schilderen en vooral door yoga. Inmiddels is ze 17 jaar oud, yoga docente en mentor en wil ze meer bewustzijn creëren rondom psychische problematiek. De documentaire vertelt een verhaal van een sterke jonge vrouw die een pad vol hobbels aflegt op weg naar zelfacceptatie.

I am Maris kun je bekijken op Netflix.

Meer weten? Kijk hier verder
Het Voedselgevecht met Marlijn Weerdenburg

Het Voedselgevecht (2018) – KRO NCRV

In vier afleveringen volgt presentatrice Marlijn Weerdenburg verschillende mensen met verschillende eet- en voedselstoornissen zoals anorexia nervosa, eetbuistoornis (BED), boulimia, ARFID (vermijdende restrictieve voedselinname stoornis), orthorexia, Pica (dwang om niet eetbare materialen de consumeren) en anorexia athletica waarbij je dwangmatig sport om af te vallen. Sommigen zijn bijna hersteld, anderen hebben nog een lange weg te gaan. In de aflevering over anorexia vertelt onze Ervaringswerker Asli Hoek over de invloed van cultuur op psychische stoornissen om dit taboe te doorbreken.

Het Voedselgevecht kan je hier zien
Niet Gezond Meer van Jet van Nieuwkerk

Niet Gezond Meer (2018) – NTR

In het NTR-programma ‘Niet Gezond Meer’ gaat presentatrice en kookboekenschrijfster Jet van Nieuwkerk op onderzoek uit in de wereld van obsessief gezond eten en extreem veel sporten. In deze 3-delige serie ontmoet Jet patiënten die lijden of hebben geleden aan kenmerken van ‘orthorexia’. Ze praat erover met deskundigen van Human Concern op het gebied van eetstoornissen, voedingsspecialisten, experts op het gebied van sociale media en andere betrokkenen. Tijdens haar zoektocht probeert Jet te ontdekken wat ‘orthorexia’ precies is, of het echt een stoornis is en waar het vandaan komt. Wat doet het met je en hoe is het te behandelen of te voorkomen?

Niet Gezond Meer kan je hier zien.
Documentaireserie Addicted to Food Netflix

Addicted to food (2011) – Netflix

In de documentaireserie Addicted to food worden acht mensen gevolgd met een eetstoornis. Ze volgen een intensieve behandeling van 42 dagen in een behandelcentrum in Texas, USA. De oprichtster van dit centrum, therapeut Tennie McCarty, heeft zelf een eetstoornis overwonnen en gebruikt onorthodoxe methoden en een liefdevolle houding in haar behandelingen. Ze doorgronden de oorzaak van de eetstoornis en gaan werken aan achterliggende problemen die hun verslaafd hebben gemaakt aan eten.

‘Addicted to Food’ kun je bekijken op Netflix.

Close Menu