Skip to main content
search

Eetstoornis kliniek Nijmegen

Human Concern (centrum voor eetstoornissen) opende in oktober 2019 in Nijmegen, Gelderland een zesde eetstoornis behandellocatie. Op deze locatie zullen wij de beste behandeling voor álle eetstoornissen bieden, zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa, eetbuistoornis (BED) en eetstoornis NAO (OSFED). Human Concern heeft vijf andere locaties in Nederland in Amsterdam, Utrecht (Bilthoven), Den Haag, Tilburg en Zwolle. Je kunt je hier direct aanmelden voor een behandeling.

Eetstoornis behandeling in Nijmegen, Gelderland

Human Concern is een GGZ eetstoornis kliniek die hoog specialistische behandelingen biedt op het gebied van eetstoornissen, zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa, en eetbuistoornis (BED) (op verschillende locaties) in onder andere Nijmegen, Arnhem (Gelderland), Zutphen, Wageningen en Duiven. Binnen het multidisciplinaire team van o.a. Psychiaters, Systeemtherapeuten en Diëtisten vervullen Ervaringsprofessionals een heel belangrijke rol. Zij combineren de inzet van vakkennis, op basis van een reguliere GGZ-opleiding, met de inzet van ervaringskennis. Dit doen zij op methodische, professionele en doelgerichte wijze tijdens de behandeling. Door hun vakkennis te combineren met de kracht van ervaringsdeskundigheid bieden zij het beste uit twee werelden. Bij Human Concern betrekken en ondersteunen we actief de naastbetrokkenen van iemand met een eetstoornis. Dit doen we door middel van bijvoorbeeld systeemtherapie. Ook organiseren we betrokkenengroepen.

Blog over corona
Niet of weinig eten bij eetstoornis anorexia

Ambulante behandeling voor eetstoornissen

De stap om hulp te zoeken als je anorexiaboulimia, eetbuistoornis of de eetstoornis Andere gespecificeerde Voedings- of Eetstoornis (OSFED, NAO) hebt, is groot, weten wij uit (eigen) ervaring. Het vraagt lef om de eetstoornis onder ogen te zien en al helemaal om deze los te laten. Je gaat iets ouds en vertrouwds verruilen voor iets nieuws en onbekends. Een intensief proces, dat inzicht gevend en verrijkend is. Tijdens de ambulante behandeling werk je, met een Ervaringsprofessional naast je, toe naar herstel; naar een leven waarin jij de eetstoornis niet meer nodig hebt, vrij bent en je je persoonlijk ontwikkelt.

Lees hier meer tips over hoe je een eetstoornis herkent. Hier kun je meer lezen over de oorzaken van een eetstoornis en hier over de gevolgen. 

Behandeling anorexia

Bij de eetstoornis anorexia nervosa heb je obsessieve gedachtenroom eten die gepaard gaan met een allesoverheersende angst om dik te worden of te blijven. Mensen met anorexia hebben een verstoord lichaamsbeeld. Hierdoor voelt en ziet iemand zichzelf als dik. De eetstoornis anorexia heeft niet alleen negatieve gevolgen voor je lichaam, ook je psyche en sociale leven lijden eronder. Anorexia geldt zelfs als de meest dodelijke psychiatrische stoornis. Lees hier meer over de gevolgen van anorexia nervosa.

Human Concern biedt in Nijmegen, Gelderland (omgeving Arnhem, Doetinchem, Zutphen, Enschede. Wageningen) een hoogspecialistische behandeling van eetstoornissen als anorexia nervosa voor mannen en vrouwen. Lees meer over onze behandeltrajecten of bekijk hoe je je kunt aanmelden voor een anorexia behandeling bij ons eetstoorniskliniek in Nijmegen.

Blog van oud-cliënt met een eetstoornis

Behandeling boulimia

Bij de eetstoornis boulimia worden eetbuien afgewisseld met braken, laxeren en/of periodes van streng lijnen. Dit wordt ‘compenseren’ genoemd. Mensen met boulimia hebben vaak een normaal gewicht en gaan redelijk normaal met eten om in het bijzijn van anderen. Hierdoor kan het zo zijn dat je heel lang een eetstoornis hebt, zonder dat de omgeving het door heeft. Naast lichamelijke gevolgen, heeft boulimia ook psychische en sociale gevolgen. Lees hier meer over de gevolgen van boulimia nervosa.

Human Concern biedt in Nijmegen, Gelderland (omgeving Arnhem, Doetinchem, Zutphen, Enschede) een hoogspecialistische behandeling van eetstoornissen als boulimia nervosa voor mannen en vrouwen. Lees meer over onze behandeltrajecten of bekijk hoe je je kunt aanmelden voor een boulimia behandeling bij onze eetstoorniskliniek in Nijmegen.

Behandeling Binge Eating Disorder (BED)

Bij een eetbuistoornis heb je eetbuien zonder dat je deze compenseert. Hierdoor kom je aan in gewicht en krijg je op den duur overgewicht. Naast lichamelijke gevolgen heeft eetbuistoornis ook gevolgen op je psyche en sociale leven. 

Human Concern biedt in Nijmegen, Gelderland (omgeving Arnhem, Doetinchem, Zutphen, Enschede) een hoogspecialistische behandeling van eetstoornissen als Binge Eating Disorder (BED), eetbuistoornis voor mannen en vrouwen. Lees meer over onze behandeltrajecten of bekijk hoe je je kunt aanmelden voor een eetbuistoornis (BED) behandeling bij onze eetstoorniskliniek in Nijmegen.

Behandeling eetstoornis NAO (OSFED)

Bij de eetstoornis OSFED (NAO) kan je symptomen van bijvoorbeeld anorexia, boulimia of eetbuistoornis (BED) hebben, maar ‘voldoe’ je niet helemaal aan de criteria van de andere stoornissen. Er zijn verschillende gevolgen van de eetstoornis NAO (OSFED), hier kan je daar meer over lezen. 

Human Concern biedt in Nijmegen, Gelderland (omgeving Wageningen Arnhem, Doetinchem, Zutphen, Enschede) een hoogspecialistische behandeling van eetstoornissen als OSFED (NAO). Lees meer over onze behandeltrajecten of bekijk hoe je je kunt aanmelden voor een OSFED (NAO) behandeling bij ons eetstoorniskliniek in Nijmegen.

In behandeling bij Human Concern voor een behandeling

Human Concern biedt hoog specialistische behandelingen op het gebied van eetstoornissen, zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa, en eetbuistoornis (BED). Binnen het multidisciplinaire team van o.a. Psychiaters, Systeemtherapeuten en Diëtisten vervullen Ervaringsprofessionals een heel belangrijke rol. Zij combineren de inzet van vakkennis, op basis van een reguliere GGZ-opleiding, met de inzet van ervaringskennis. Dit doen zij op methodische, professionele en doelgerichte wijze tijdens de behandeling. Door hun vakkennis te combineren met de kracht van ervaringsdeskundigheid bieden zij het beste uit twee werelden.

Ervaringsprofessionals® van Human Concern

Alle behandelende therapeuten van Human Concern zijn ervaringsdeskundige professionals, zogeheten Ervaringsprofessionals. Ervaringsprofessionals combineren de inzet van vakkennis, op basis van een reguliere GGZ-opleiding, met de inzet van ervaringskennis; in de meeste gevallen hebben zij zelf een eetstoornis gehad. Dit doen zij op methodische, professionele en doelgerichte wijze tijdens de behandeling. Door hun vakkennis te combineren met de kracht van ervaringsdeskundigheid, bieden zij het beste uit twee werelden.

Wachtlijsten

Met het openen van deze nieuwe behandellocatie kunnen wij nog meer mensen met alle verschillende eetstoornissen zoals anorexia, boulimia, NAO en BED (Binge Eating Disorder) in Nederland behandelen en hopen wij de lange wachttijden voor mensen met eetstoornissen in de GGZ weer een stukje terug te kunnen dringen.

Aanmelden voor een eetstoornis behandeling in Nijmegen

Wil jij je aanmelden voor een behandeling van een eetstoornis op locatie Nijmegen? Dit is vanaf nu mogelijk, je kunt je hier aanmelden. Houd er hierbij rekening mee dat als je in aanmerking komt voor een behandeling, het nog een aantal maanden duurt voordat je behandeling van start gaat.

 

GGZ eetstoorniskliniek voor de behandeling van eetstoornissen zoals anorexia, boulimia, Binge eating disorder (BED) en OSFED (NAO) in Nijmegen (voor regio: Arnhem, Apeldoorn, Zutphen, Enschede, Doetinchem, Gorichem, Deventer, Winterswijk, Ede, Barneveld, Tiel).

Close Menu