Skip to main content
search

Genezen van anorexia nervosa

Een groot misverstand is dat je van een eetstoornis niet volledig kunt genezen. Bij Human Concern weten wij uit ervaring dat genezen van eetstoornissen zoals anorexia , boulimia, binge eating disorder en eetstoornis NAO mogelijk is. Dit is wat onze Ervaringsprofessionals en veel van onze cliënten keer op keer bewijzen.

Genezen van eetstoornissen zoals anorexia en boulimia

Dit wil niet zeggen dat de weg van genezing van je eetstoornis gemakkelijk is. Een van de uitgangspunten vanuit onze behandelvisie is dat herstellen van een eetstoornis een weg is die je bewandelt. Wij zien het genezingsproces als een lijn, niet als een punt. Wil je meer weten over hoe wij het proces van genezen van een eetstoornis zoals anorexia zien? Lees hier verder of lees de ervaringsverhalen van onze oud-cliënten.

Therapie eetstoornissen zoals OSFED en Binge Eating Disorder

Human Concern behandelt alle vormen van een eetstoornis: van anorexia tot boulimia en alles wat ertussenin zit. Bij Human Concern werken wij met de inzet van ervaringsdeskundige Therapeuten. Zij weten als geen ander wat jij als cliënt doormaakt en begeleiden jou tijdens de therapie op jouw weg naar herstel: een leven waarin jij de eetstoornis niet meer nodig hebt. Het is een weg, waarop we de eetstoornis in zijn geheel aanpakken: zowel de onderliggende oorzaken als het verstoorde eetgedrag (symptomen). Wil je meer weten over de therapie voor eetstoornissen zoals anorexia, boulimia, eetbuistoornis en OSFED (NAO) bij Human Concern? Lees hier verder. 

Hulp voor je eetstoornis

Locaties

Indien je vermoed dat jij of een van je naasten een eetstoornis zoals anorexia heeft, is het belangrijk om snel hulp te zoeken. Om de kans op grote gevolgen van anorexia te beperken is het belangrijk om de eetstoornis in een zo vroeg mogelijk stadium te behandelen.

Human Concern heeft eetstoornisklinieken in Amsterdam, Den Haag, Tilburg, Zwolle, Nijmegen en Utrecht (Bilthoven).

Close Menu