Informatie voor verwijzers

De rol van verwijzer is heel belangrijk. Het vroegtijdig signaleren van een eetstoornis is van essentieel belang om de kans op herstel te vergroten. Human Concern, centrum voor eetstoornissen, behandelt mensen met eetstoornissen vanaf 18 jaar. Wij bieden ambulante behandeling die kan worden aangevuld met een kort-klinische behandeling op onze locatie in Portugal.

Verwijzers en Human Concern

Herkennen van een eetstoornis

Het herkennen van een eetstoornis in een vroeg stadium is erg belangrijk maar soms lastig, zeker als je niet dagelijks met deze stoornissen in aanraking komt. Ben je op zoek naar informatie over een specifieke eetstoornis? Hier vind je veel informatie over anorexia, boulimia, Binge Eating Disorder en NAO (OSFED).

In behandeling bij Human Concern

Human Concern is een gespecialiseerde GGZ-instelling die hoog specialistische behandelingen op het gebied van eetstoornissen biedt. Wij werken als eerste en enige organisatie in Nederland met Ervaringsprofessionals®. Dit zijn ervaringsdeskundige Therapeuten die zelf zijn hersteld van een eetstoornis of, echter in mindere mate, een vergelijkbare moeilijke levenservaring hebben doorgewerkt. Zij zetten deze ervaring samen met hun vakkennis in tijdens de behandeling. Daarnaast staan de vrije wil en eigen motivatie van een cliënt om te worden behandeld centraal. Bovendien richt onze behandeling zich niet alleen op het gewicht of het verstoorde eetgedrag (symptomen), maar richten wij ons ook op de problematiek achter de eetstoornis. Wij pakken hiermee de héle eetstoornis aan. Lees hier meer over onze unieke behandelaanpak en onze visie.

Wanneer Human Concern geen behandeling kan bieden

Wil je informatie over de gehanteerde toetsingscriteria over wanneer een patiënt in aanmerking komt voor een behandeling? Bekijk onze contra-indicaties.

Heb je nog vragen? Bel dan naar Human Concern via telefoonnummer 020 – 610 6224. Voor medische vragen kun je terecht bij onze arts Cindy Goos. Stel je vraag per email aan c.goos@humanconcern.nl. Zij neemt zo snel mogelijk contact op met je.

Patiënt aanmelden

Human Concern is aangesloten op het digitale zorgplatform ZorgDomein. Als verwijzer kun je je patiënt met een eetstoornis eenvoudig digitaal verwijzen voor een behandeling bij Human Concern via ZorgDomein. De verwijzing verloopt vervolgens digitaal, met alle benodigde informatie vanuit ons informatiesysteem.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om je patiënt aan te melden via ons aanmeldformulier.

Digitale zorgplatform Zorgdomein