Skip to main content
search

Onze Specialisten

Bij Human Concern werken we in een multidisciplinair team van Psychiaters, Artsen, Klinisch Psychologen, Psychotherapeuten, GZ-psychologen, Systeemtherapeuten, Diëtisten en Werkbegeleiders. Hieronder stelt het team van specialisten zich graag aan je voor.

Filter op locatie:

Aarti Sarabdjitsingh

Systeemtherapeut

Aarti Sarabdjitsingh is Systeemtherapeut bij Human Concern op onze locatie in Amsterdam.

Ariandra Vermaas

Systeemtherapeut

Ik ben Ariandra en ik werk als Systeemtherapeut bij Human Concern, locatie Den Haag. Ik ben opgeleid tot (forensisch) orthopedagoog en in die hoedanigheid heb ik gewerkt binnen de (residentiële) jeugdzorg en de specialistische GGZ. In het werken met jongeren bleek het betrekken van het gezin te leiden tot een beter en vooral bestendiger resultaat. Als gezinsleden elkaar beter begrijpen en ondersteunen, wordt het risico op verergering of terugkeer van het probleem kleiner. Gaandeweg leerde ik dat dit ook geldt voor volwassenen in relatie tot hun gezin van herkomst. Zodoende ben ik gestart met de opleiding tot systeemtherapeut met specialisaties in relatie- en gezinstherapie. Om me meer op deze visie te kunnen richten heb ik het (gedwongen) kader van jeugdzorg vaarwel gezegd en ben ik bij Human Concern met open armen ontvangen. Bij Human Concern is er ruimte om binnen het (kern)gezin en de partnerrelatie te verbinden, te herstellen en te verdiepen. Daarbij help ik jullie graag!
Arts Cindy Goos van Human Concern

Cindy Goos

Arts

Cindy is Arts bij Human Concern.

Claske Honkoop

Systeemtherapeut

Claske Honkoop werkt als Systeemtherapeut in Bilthoven.
Diëtist Diana Eijpe van Human Concern

Diana Eijpe

Diëtist

Ik ben Diana Eijpe en werk als diëtist op locatie Amsterdam bij Human Concern. Liever zeg ik dat ik de voedingsbegeleiding doe bij Human Concern. Vanaf mijn opleiding diëtetiek heb ik 23 jaar binnen de GGZ gewerkt waarbij ik ook cliënten met eetstoornissen heb begeleid. Tijdens de eerste jaren van mijn werk was er een eetstoorniskliniek op het terrein. Na de GGZ heb ik bij de obesitaskliniek gewerkt waarbij ik tot de ontdekking kwam dat ik groepsbegeleiding erg leuk vind om te doen. De laatste zes jaar heb ik in een academisch ziekenhuis gewerkt met patiënten met diabetes. Daarbij speelt eten een grote rol en komen ook eetstoornissen voor.

Ik heb zelf geen eetstoornis gehad waarvoor ik ben behandeld maar heb wel een vreemde relatie met eten gehad, zo heb ik een hele tijd heel weinig gegeten tijdens mijn tijd op de middelbare school. In de periode van op mezelf wonen heb ik last gehad van eetbuien. Tijdens mijn periode van zelfontwikkeling heb ik mijn werkelijke behoeftes kunnen ontdekken en heb geleerd meer vanuit mijn gevoel te leven en niet alleen vanuit mijn hoofd.

De visie van Human Concern spreekt mij aan en ik vind het fijn dat ik ondersteunend aan het proces van persoonlijke ontwikkeling mag werken. Cliënten leren wat een normaal en gezond eetpatroon is waarin ruimte is voor variatie, smaak etc. Kortom dat eten geen gedoe hoeft te zijn maar er gewoon bij hoort en lekker mag zijn.

Diëtist Esther van Strijp van Human Concern

Esther van Strijp

Diëtist

Ik ben Esther en ben geboren in 1985. Gefascineerd ben ik van de psychologie van het eetgedrag. Al sinds mijn tienerjaren was mijn wens en doel te werken met mensen met een eetstoornis. Om dit te verwezenlijken startte ik met de studie psychologie (UvT), maar na twee jaar besloot ik de weg van de studie voeding en diëtetiek (HAN) in te slaan om mijn kennis over voeding en eetgedrag te vergroten. Ik heb vijf jaar gewerkt bij een obesitas kliniek. Ik behandelde en begeleidde cliënten met obesitas en bijbehorende, vaak ernstige, eetproblematiek. Heel mooi vind ik het mensen te begeleiden in de zoektocht naar rust, tevredenheid en vertrouwen in eigen kunnen en het verkrijgen en handhaven van een gezond eetgedrag. Hierbij zijn gezonde gedachten over eten en luisteren naar signalen van het lichaam de basis.

In mijn tienerjaren had ik er veel last van dat ik mijn emoties niet goed kon uiten. Ik voelde faalangst en perfectionisme, ik voelde me vaak niet goed of niet leuk genoeg en wrong me in bochten het anderen naar de zin te maken. Ook had ik het gevoel dat ik er alleen voor stond, omdat ik me niet goed durfde te uiten uit angst voor afwijzing. Ik had eetbuien om de druk, stress en onzekerheid die ik constant voelde af te laten vloeien. Toen ik ongeveer tien kilo aan was gekomen besloot ik af te gaan vallen. De eerste periode was dat door crash diëten te volgen, me aan te melden bij de Weight Watchers en ook door in behandeling te gaan bij een diëtist. Na verloop van tijd kon ik de diëten niet meer volhouden door grotere eetdrang vanwege het verdriet en de onmacht rondom het overlijden van mijn vader. Ik besloot mijn eigen weg te gaan: ik verviel in de cirkel van eetbuien en allerlei vormen van compenseren, afgewisseld met perioden dat ik normaal at en ik me ‘genezen’ voelde. Ik ben ambulant begeleid door een psycholoog en diëtist van een GGZ. Eigenlijk was ik toen nog helemaal niet toe aan behandeling, maar ik heb wel geleerd waar de eetstoornis vandaan kwam en me te uiten. Een tijd na de behandeling is het echte herstel pas begonnen. Ik was er klaar voor omdat ik veel last kreeg van mijn gedrag en besefte hoe weinig ik genoot van de dingen die ik deed. Ik heb andere vormen van emotie regulatie ontdekt, waar ik veel meer steun uit haalde dan uit eten, niet-eten of extreem sporten. Ik ben gestopt met ‘moeten’ en begonnen met ‘willen’. Steeds meer gaan accepteren wie ik was, zonder steeds mijn ‘mindere eigenschappen’ te moeten aanpassen. Ik heb veel geschreven, veel gepraat en ik heb veel rust en energie uit de natuur gehaald. Tegenwoordig, als ik druk en stress ervaar, praat ik er uitgebreid over en ga ik met mijn paard de natuur in. Ik geniet van eten, maar zie het niet meer als steun of uitlaatklep.

Graag help ik je in te spelen op de signalen van je lichaam, gedachten over voeding te verlichten, te zoeken welke behoeften je nu echt hebt en te ontdekken welk eetpatroon bij jou past. Durf te ervaren en te leren.

Evelien Janson

Systeemtherapeut

Jean Pierre van der Pol

Arts

Mijn naam is Jean Pierre van der Pol, huisarts en sinds april 2021 eveneens twee dagen somatisch arts bij Human Concern in Tilburg.

Mijn interesse voor eetstoornissen is gevoed door de ervaringen die ik heb mogen opdoen in de praktijk in de afgelopen 38 jaar. Ik hoop op somatisch gebied een bijdrage te mogen leveren aan het zo volledig mogelijk herstel van onze cliënten.

Johanneke Rota

Systeemtherapeut

Johanneke Rota is Systeemtherapeut bij Human Concern op onze locatie in Zwolle.
Diëtist José Groot van Human Concern

José Groot

Diëtist

Karin Pronk

Regiebehandelaar

Karin Pronk is Regiebehandelaar bij Human Concern in Bilthoven
Systeemtherapeut Liesbeth Mulder van Human Concern

Liesbeth Mulder

Systeemtherapeut

Lisa Mutsaars

Diëtist

Lisa is Diëtist bij Human Concern op onze locatie in Nijmegen.
Lolotte Schimmel

Lolotte Schimmel

HC Trainee

Lisa is Trainee bij Human Concern op onze locatie in Bilthoven.
Arts Magda de Groot van Human Concern

Magda de Groot

Arts

Magda is Arts bij Human Concern.
Regiebehandelaar Marloes de Boer van Human Concern

Marloes de Boer

Regiebehandelaar

Mijn naam is Marloes de Boer, ik ben orthopedagoog en GZ-psycholoog en ik werk sinds november 2019 voor Human Concern. Voor mij een ommezwaai in mijn loopbaan omdat ik tot dit moment gewerkt heb met kinderen en jeugdigen (0-21 jaar) en hun ouders. Ik heb hierin diverse settings gezien (van justitieel tot een medisch kinderdagverblijf) en heb me de laatste jaren vooral ontwikkeld als traumatherapeut.

Bij Human Concern ben ik Regiebehandelaar. Dit betekent dat ik wat meer op afstand de behandelprocessen van cliënten volg en hierin meedenk. Ik verwacht dat de ervaring die ik heb opgedaan met kinderen me goed van pas komt binnen Human Concern omdat problemen die ernstig belemmerend zijn in je latere leven toch vaak een voedingsbodem hebben gehad in je jeugd. Ik vind het dan ook een grote uitdaging en meer nog een dankbare ‘taak’ dat we als behandelteam mogen proberen samen met cliënten te kijken naar wat zij nu wérkelijk nodig hebben om te kunnen komen tot de groei die ze zelf zo graag willen doormaken. In mijn ideale wereld ervaart iedereen dat hij of zij ok is zoals hij is, mooi met alles erop en eraan. Als je dit werkelijk kunt ervaren geeft het je alle ruimte om te kunnen zijn wie je bent en op die manier ben je waardevol, wij allen op onze eigen manier. En dat gun ik iedereen.

Je bent zo mooi anders dan ik
Natuurlijk niet meer of minder maar
Zo mooi anders
Ik zou je nooit anders dan anders willen
(Hans Andreus)

Martine de Man

Arts

Martine de Man is Arts bij Human Concern in Nijmegen.
Arts Melissa Kampman van Human Concern

Melissa Kampman

Arts

Mijn naam is Melissa Kampman en ik werk bij Human Concern op locatie Amsterdam als arts. In 2018 heb ik mijn opleiding Geneeskunde aan de Universiteit van Leiden afgerond. Gedurende mijn opleiding wekte zowel de somatiek als de psychiatrie mijn belangstelling. Deze twee aspecten vond ik in combinatie terug bij Human Concern. En hoewel ik zelf geen eetstoornis heb gehad, denk ik dat een behandeling op maat waarbij het onderliggende probleem uitgediept wordt en je ervaringen met elkaar deelt, de meest effectieve behandeling voor de lange termijn is. Dat is waarom werken bij Human Concern mij ook aanspreekt. Als somatisch arts hoop ik samen met jou en de rest van het behandelteam toe te werken naar herstel en je lichamelijke gezondheid te waarborgen.

Mieke de Jong

Regiebehandelaar

Mijn naam is Mieke de Jong en ik werk als klinisch psycholoog/ Regiebehandelaar bij Human Concern. Na een tijdje weg te zijn geweest ben ik nu toch weer terug. Ik werk hier heel graag vanwege de fijne sfeer en mooie missie.

In mijn werk hou ik van variatie en nieuwe dingen en daardoor heb ik over de jaren veel verschillende mooie banen gehad als psycholoog. Dit maakt dat ik met een brede blik kan kijken. Mijn stijl kenmerkt zich verder door warmte, sensitiviteit, humor en doortastendheid.

Daarnaast ben ik moeder van twee hele mooie meiden met wie ik graag de wereld ontdek. En dat sluit aan bij iets waar ik erg gelukkig van word, namelijk in een vliegtuig stappen op weg naar nieuwe plekken.

Naomi Hoekstra

Diëtist

Mijn naam is Naomi Hoekstra en ik werk als diëtist bij Human Concern. Ik ben een geboren en getogen Utrechtse met het hart op de tong en een gezonde dosis zelfspot. In m’n vrije tijd vind je mij met mijn gezin, familie en vrienden. Buiten in de natuur, of binnen met een mok thee en een half gesmolten stroopwafel erop (ook in de zomer). Ik hou van fijne muziek, een goede grap en eerlijkheid. Als diëtist ben ik enthousiast en overtuigd van het feit dat iedereen (uiteindelijk) kan genieten van eten. In onze sessies nodig ik je uit open te zijn over wie jij bent en zal ik dat -waar zinvol of gewenst- ook zijn.

Op de middelbare school had ik al veel interesse in voeding, sport en psychologie. Omdat eten gedrag is, besloot ik diëtist te worden om toch een beetje van alle drie te hebben. In 2013 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam en een jaar later heb ik mijn specialisatie tot sportdiëtist afgerond. Sinds 2014 heb ik mijn eigen praktijk en zag ik regelmatig sporters met eetproblematiek. In combinatie met mijn eigen voorgeschiedenis is zo de interesse gewekt in de behandeling bij eetstoornissen. In 2015 heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling bij eetstoornissen. Sindsdien ligt daar mijn passie en heb ik mij nog verder geschoold op het gebied van gedragspsychologie: Positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie, ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en Intuïtief Eten.

Met veel liefde begeleid ik mensen met eetproblemen bij het ontwikkelen van een warme relatie met eten; rekening houdend met iemands waarden, gestelde doelen en de persoonlijke situaties. Sinds december 2021 heb ik het geluk dit ook te mogen doen als onderdeel van het HC-team in Bilthoven.

Nicole Knufman

Arts

Nicole Knufman is Arts bij Human Concern in Den Haag.

Nina van den Beemt

Regiebehandelaar

Nina van den Beemt is Regiebehandelaar bij Human Concern in Amsterdam.

Pascal Verkerk

Regiebehandelaar

Diëtist Patricia van Buuren van Human Concern

Patricia van Buuren

Diëtist

Mijn naam is Patricia van Buuren en ik werk als diëtist bij Human Concern in Amsterdam. Tot 2014 was ik in de eerste lijn werkzaam met als specialisatie het begeleiden van jongeren met eetstoornissen waarbij ik nauw samenwerkte met de GGZ en het ziekenhuis. Sinds vorig jaar werk ik als diëtist bij Novarum en heb ik nog meer gemerkt hoe ingrijpend een eetstoornis kan zijn in iemands leven en dat van zijn omgeving. Ik heb zelf geen eetstoornis gehad maar heb als tiener wel een vreemde omgang met eten gehad. De opgedane kennis, mijn werkervaringen en persoonlijke ervaringen wil ik dan ook graag delen tijdens de voedingsbegeleiding. Mijn insteek is om met jou te kijken hoe je haalbare stappen kunt zetten in het opbouwen van een gezond voedingspatroon wat bij jou past.
Klinisch psycholoog (Regiebehandelaar)/ Manager Behandelzaken Ravian Veenstra van Human Concern

Drs. Ravian Veenstra

Manager Behandelzaken/ Regiebehandelaar

Mijn naam is Ravian Veenstra, sinds september 2014 werkzaam als regiebehandelaar bij Human Concern. Van origine gespecialiseerd in kind en jeugd vanwege mijn interesse in vroegkinderlijke ontwikkeling en later mijn belangstelling voor de gehechtheidsrelatie tussen ouder en kind en de systemische dynamiek.
Ik ben bij Human Concern komen werken vanwege de visie op zorg, of hoe zorg/behandeling gegeven zou moeten worden. Mijn eerdere kennis en ervaring kan ik dan ook heel goed toepassen in de zoektocht op weg naar een duurzaam herstel samen met cliënten en medebehandelaren waarin ik zelf tegelijkertijd ook kan en mag leren.
Regiebehandelaar Rianne Jansen van Human Concern

Rianne Jansen

Regiebehandelaar (GZ-Psycholoog)

Als Regiebehandelaar ben ik eindverantwoordelijk voor de hulpverlening die wij jou als cliënt bieden. Van oorsprong ben ik orthopedagoog/GZ-psycholoog en heb ik ruim 22 jaar als behandelcoördinator voor 2-21 jarige kinderen/jongeren gewerkt die door doofheid/slechthorendheid of een taalstoornis een ernstig communicatieprobleem hebben. Een mooie populatie kinderen en jongeren die met hun beperkingen in communicatie tóch altijd op hun manier proberen te laten zien wie ze zijn en waar ze behoefte aan hebben. Samen met andere professionals puzzelen naar de betekenis van de boodschap van ieder kind of jongere, heb ik altijd met veel plezier en overtuiging gedaan. Ik zie hier een parallel met eetstoornissen: een eetstoornis is ook een ‘verpakking’ van jouw boodschap. Samen met (Ervarings)professionals én in verbinding met jou zoeken naar wat de eetstoornis over jou zegt en wat je eigenlijk zou willen, zie ik als een belangrijk stuk werk dat bijdraagt aan jouw herstel. Op zoek naar wie je bent, met oog voor jouw kwetsbaarheden én het verder versterken van je krachten. Graag leer ik je kennen!
Ervaringsprofessional Roos van Aalst van Human Concern

Roos Veenstra-van Aalst

Regiebehandelaar

Mijn naam is Roos Veenstra-van Aalst ik werk als regiebehandelaar/GZ-psycholoog en ervaringsprofessional bij Human Concern op de vestiging Amsterdam. Zolang als ik me kan herinneren heb ik het verlangen gehad om betekenisvol bezig te zijn. Het was dan ook niet voor niets dat ik een studie in de richting van de hulpverlening koos. Via mijn opleiding en eerste werkervaring binnen de kinder- en jeugd GGZ kwam ik in contact met Human Concern en wist meteen dat dit een plek is waarmee ik me wilde verbinden. Een plek waarin ik als behandelaar vooral mezelf mag zijn in contact met de mensen met wie ik werk waarbij ik daarnaast mijn opgedane kennis en ervaringen kan inzetten.

Lange tijd ben ik de verbinding met mezelf kwijt geweest en leefde ik vanuit mijn hoofd. Naarmate ik mezelf beter leerde kennen, onder andere met behulp van therapie maar ook via mijn werk en zelfstudie, ging ik steeds beter begrijpen wat maakte dat dit zo was. Als gevolg van trauma’s uit mijn kindertijd en jeugd ontwikkelde ik verschillende overlevingsstrategieën en was ik mezelf steeds meer kwijtgeraakt. Van binnen ervoer ik een chaos van gevoelens zoals (faal)angst en paniek. Om hiermee om te gaan paste ik me aan en focuste ik me op prestaties. Ik geloofde dat ik vanzelf goed genoeg was als ik goede prestaties leverde, in welke vorm dan ook. Maar ik merkte dat het (of eigenlijk ik) nooit goed genoeg was. Ik ging inzien dat zelfafwijzing de voortdurende motor achter de patronen was waarin ik verstrikt was geraakt. Door middel van het doorbreken van deze patronen ben ik de verbinding met mezelf en met mijn eigen verlangens en behoeften langzaam terug gaan vinden. De weg naar zelfacceptatie is soms een grote uitdaging en gaat met vallen en opstaan, maar dat is ok.

Bij Human Concern voel ik de mogelijkheid en de vrijheid om vanuit wie ik ben contact te maken met wie jij bent en ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren bij het aangaan van een meer liefdevolle relatie met jezelf.

Sandahl Kortekaas

Diëtist

Saskia Lunenborg

Regiebehandelaar

Shiaraz Choudhry

Psychiater

Shiaraz Choudhry is Psychiater bij Human Concern op onze locatie in Tilburg.

Drs. Simone Lenssen

Klinisch Psycholoog(Regiebehandelaar)/Systeemtherapeut

Ik ben Simone Lenssen en sinds 1 juli 2014 heb ik de reguliere jeugd-GGZ vaarwel gezegd. Ik heb daar vanaf 1992 met heel mijn hart gewerkt en er mijn sporen verdiend als orthopedagoog, kinder- en jeugdpsychotherapeut, klinisch psycholoog en gezinstherapeut. Ik heb in die hoedanigheid met heel veel verschillende kinderen en jongeren en hun ouders een eindje mee kunnen en mogen lopen waarvoor ik hen zeer dankbaar ben. Ze hebben mij het vak geleerd. Ik heb zelf nooit een eetstoornis gehad, maar draag uiteraard wel als mens mijn bagage bij me. Mijn expertise en (des)kundigheid als vakvrouw steeds meer gaan koppelen aan mijn bagage als mens en daarin nog rijker in mijn vak gaan staan dan ik tot nu toe heb gestaan, dáárin ligt voor mij de uitdaging in mijn werken bij Human Concern. En geloof me. Ik leer dagelijks in mijn werken bij Human Concern als het gaat om dit groeiproces, niet alleen van de cliënten maar ook van mijn collega's. En niet alleen van mijn collega-therapeuten maar ook van de andere medewerkers in de organisatie die Human Concern inmiddels geworden is als professionele instelling. Bij Human Concern ben ik vooral systeemtherapeut en ligt mijn focus op het optimaal bewerken van relaties van cliënten met een eetstoornis met mensen die hen dierbaar zijn, ten behoeve van duurzaam herstel. Hierbij ga ik ervan uit dat elke relatie en dus ook die tussen mensen die dierbaar voor elkaar zijn kwetsbare en krachtige kanten heeft. Die krachten en kwetsbaarheden zijn dan ook aanwezig daar waar een eetstoornis bestaat. Voor de naastbetrokkenen van cliënten is het meestal een enorme uitdaging om te kijken naar de eigen kwetsbare en krachtige kanten. Ook is het niet altijd gemakkelijk naar de functie te kijken van de eetstoornis in die krachten en kwetsbaarheden van de verbinding met de naastbetrokkene met de eetstoornis. Mijn uitdaging bestaat in het gezamenlijk exploreren van die onderlinge verbindingen in hun krachten en kwetsbaarheden. Daar waar dat lukt geeft dit in een relatie met een naastbetrokkene een sterke toegevoegde waarde voor een ieders ontwikkeling en een positieve en krachtig impuls aan de onderlinge verbindingen. Dit heeft vervolgens weer een grote toegevoegde waarde voor degene die dan beter duurzaam kan genezen van een eetstoornis.

Welmoed Dijkstra

Diëtist

Welmoed Dijkstra is Diëtist bij Human Concern op onze locatie in Zwolle.

Welmoed Krist

Systeemtherapeut

Diëtist Wendela van Aalst van Human Concern

Wendela van Aalst

Diëtist

Mijn naam is Wendela van Aalst en ik ben in 2002 afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek van de Haagse Hogeschool. Als Voedingsbegeleider heb ik in verschillende settings gewerkt met mensen met een eetstoornis zoals in een eetstoornissenkliniek, obesitaskliniek, de thuiszorg en in mijn eigen praktijk. Ook heb ik als puber geworsteld met eten.

Bij beide ervaringen ben ik me er sterk van doordrongen dat intrinsieke motivatie een grote bijdrage levert aan het herstel. Ik vind motivatie en eetgedrag zeer interessant. Daarom heb ik diverse scholingen gevolgd in motivatie (zoals Motivational Interviewing), gedragsverandering, eetgedrag en Toegepaste Psychologie gestudeerd.

Als Voedingsbegeleider zal ik regelmatig je motivatie bespreken om je interne vuurtje (dat soms nog maar een rookpluimpje is) brandend te houden en groter te maken zodat het contact met je gezonde deel steeds sterker wordt. Zodat je, hoe eng en moeilijk ook, stappen maakt in je herstel door middel van uitbreiding/ aanpassing van je eetpatroon en te leren luisteren en te gaan vertrouwen op lichaamssignalen zoals honger en verzadiging. Ook zal ik met je onderzoeken wat je belemmeringen hierin nog zijn en wat daarvoor nodig is om deze kleiner te maken.

Mijn werkwijze kenmerkt zich in: betrokkenheid, gelijkwaardigheid, vertrouwen, samenwerken, openheid en eerlijkheid, kritische vragen, concrete afspraken, motivatie.

Ik vind het mooi om, samen met de andere disciplines van Human Concern, een bijdrage te kunnen leveren aan een gelukkiger, gezonder en vrijer leven. In balans met je eten, lichaam en met jezelf. Vrij van de eetstoornis, vrij om je dromen waar te maken welke door de eetstoornis werden belemmerd.

Close Menu