Skip to main content
search

Somatische begeleiding

Iedere cliënt maakt kennis met een van de somatische artsen op locatie. De somatisch arts is onderdeel van het multidisciplinaire behandelteam. Om goed te kunnen monitoren wat de invloed van jouw eetstoornis op je lichaam en gezondheid is, word je, door onze somatisch arts gezien voor een gesprek over je klachten, lichamelijk onderzoek en bloedonderzoek.

Home » Somatische begeleiding

Somatische begeleiding tijdens je eetstoornis

Allerlei processen in je lichaam kunnen verstoord raken door de eetstoornis. Die verstoringen kunnen zich uiten in allerlei lichamelijke klachten, afwijkende bloeduitslagen, afwijkende hartfilmpjes en een afwijkende hartslag. De somatisch arts gaat samen met jou kijken of je eetstoornis de oorzaak is van je lichamelijke klachten, zodat je keuzes kan maken wat je zelf wilt doen om je lichaam steeds een beetje beter te kunnen laten functioneren.

Kwaliteitsmanagement van Human Concern

Wat kan je verwachten van somatische begeleiding?

Soms kunnen we afwachten, soms is het slim om aanvullende medicatie te gebruiken of krijg je adviezen over sporten en bewegen. Controles van de fysieke afwijkingen worden met jou afgesproken en de resultaten daarvan worden samen met jou besproken. Binnen je behandeling bij Human Concern is de somatisch arts degene die jou lichamelijk mede in de gaten houdt.

Close Menu