Skip to main content
search

Wat een indrukwekkende reportage maakte Alberto Stegeman. In de uitzending van 11 september 2022 ontmaskerde hij in het programma ‘Undercover in Nederland’ een zelfbenoemde afvalcoach die in de pro ana wereld actief was met schadelijke adviezen aan jonge anorexiapatiënten en daarin zeer kwalijk, grensoverschrijdend gedrag liet zien. Op zondag 18 september 2022 is het tweede deel hier over te zien.

Ook Human Concern heeft meegewerkt aan de uitzending en is te zien als expert op het gebied van eetstoornissen. Onze Manager Behandelzaken en Klinisch Psycholoog Ravian Veenstra kwam aan het woord en gaf uitleg over de complexe belevingswereld van mensen die een eetstoornis hebben.

Wij willen ook hier benadrukken dat het heel belangrijk is wanneer je grensoverschrijdende ervaringen hebt, dit te bespreken met vertrouwenspersonen, professionele hulp te zoeken en zo nodig aangifte te doen bij de politie. Ook kan je al dan niet anoniem contact zoeken met Slachtofferhulp Nederland en/of Centrum Seksueel Geweld. Weet dat dergelijke gedrag niet jouw fout is, maar van degene die dit gedrag heeft getoond. Niemand heeft het recht jou dit aan te doen.

De uitzending van 11 september kijk je terug op de website van KIJK.

Close Menu