Actuele wachttijden

Actuele informatie over de wachttijden geven is erg lastig. Binnen Human Concern weten we nooit met 100 procent zekerheid wat de exacte wachttijd tot intake is. Het doorlopen van het intaketraject duurt maximaal 10 weken. Hierna krijg je je behandeladvies teruggekoppeld. De wachttijden tot intake die je hier op de site vindt worden met grote zorg vastgesteld en maandelijks geüpdatet.

Dit is de verwachte wachttijd voor de komende maanden:

Amsterdam

Gemiddelde wachttijd intake:
48 weken

Bilthoven

Gemiddelde wachttijd intake:
16 weken

Den Haag

Gemiddelde wachttijd intake:
48 weken

Zwolle

Gemiddelde wachttijd intake:
48 weken

Tilburg

Gemiddelde wachttijd intake:
16 weken

Nijmegen

Gemiddelde wachttijd intake:
16 weken

Let op: de intakegesprekken vinden op dit moment plaats in Amsterdam, Bilthoven of Den Haag. Dit staat los van de locatie waar je in behandeling gaat.

Naast de actuele wachttijden vind je hier onze gerealiseerde wachttijden.

Start van je behandeling

Zodra je aanmelddossier compleet is (zie hiervoor de aanmeldprocedure), nemen we je aanmelding in behandeling, dit is ook het moment dat je op de wachtlijst voor intake komt te staan. Houd er rekening mee dat de wachttijden voor de intake zoals die hierboven staan vermeld anders kunnen zijn op het moment dat je jouw aanmelddossier compleet hebt aangeleverd.

Wachttijden bij Human Concern

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer je de wachttijd bij Human Concern te lang vindt, dan kun je altijd contact opnemen met jouw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan je ondersteunen in het zoeken naar een andere zorgaanbieder, zodat je binnen vier weken vanaf het eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen tien weken vanaf de intake de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Bekijk de verschillende behandeltrajecten, hoe je je kunt aanmelden, of ga direct naar aanmelden voor een behandeling.