Online Therapie: Webinars

Het coronavirus bezorgt iedereen een gekke tijd. Je zit opeens veel meer thuis en je dagelijkse routine is waarschijnlijk heel anders. Voor mensen met een (eet)stoornis kan deze periode nog een stuk lastiger zijn. Daarom organiseren wij tijdens het coronavirus extra online therapie in de vorm van webinars, om jullie extra ondersteuning te bieden: de coronaserie. Hieronder staat een overzicht met alle webinars voor de komende periode. Alle webinars duren ongeveer een uur en zijn gratis bij te wonen, aanmelding vooraf is niet nodig. Je hoeft je alleen aan te melden voor onze algemene webinar over de behandeling bij Human Concern. Dat kan onderaan deze pagina. De webinars worden niet opgenomen dus zet het vooral in je agenda zodat je niks hoeft te missen!

Op deze pagina zal op de dag van de webinar een link verschijnen die je kunt aanklikken. Deze link zal je direct naar de webinar leiden. Wanneer je de link in je browser opent, kan je klikken op: “If you cannot run or download the application, join from your browser.” Op deze manier hoef je niets te downloaden en kan je via je internetbrowser de webinar volgen. Bij deelname aan de webinar kun je zelf je naam invullen waarmee je zichtbaar bent op de chat. Mocht je webcam/camera/microfoon niet automatisch op ‘uitgeschakeld’ staan willen we je vragen deze vooraf uit te schakelen.

Medewerker Zorgondersteuning van Human Concern Asli HoekJe omgeving vertellen over je eetstoornis met Asli Hoek
Donderdag 17 september om 16.00 uur

Als je je eetstoornis lange of korte tijd geheim hebt gehouden, kan het ontzettend lastig zijn om “de buitenwereld” te vertellen wat er aan de hand is. Het kan ook zijn dat je zelf nog niet doorhad dat het om een eetstoornis ging, waardoor je het nog niet naar buiten hebt gebracht. Vertellen dat je een eetstoornis hebt is soms ook lastig omdat je door het uit te spreken een stukje erkenning geeft aan jezelf en wellicht een indirecte belofte om te herstellen doet aan jezelf en/of familie en vrienden. Aanstaande donderdag 17 september geeft onze Ervaringsdeskundige Asli Hoek om 16.00 uur een webinar over dit onderwerp met tips en tricks hoe je het beste je familie en/of vrienden kunt vertellen dat je een eetstoornis hebt. Zij probeert alle scenario’s aandacht te geven en geeft graag antwoord op al je vragen. Om mee te doen aan webinar kan je op deze link klikken https://us02web.zoom.us/j/87848474742?pwd=NEYxMTVOT3pIV0dsaGRvSkFnbEpzQT09 . Heb je al een zoom account? Dan kan je Meeting ID: 878 4847 4742 invoeren. Vergeet niet ook het wachtwoord in te voeren: 556463

 

Heb je naast onze webinars behoefte aan extra steun tijdens coronatijd? Neem dan ook eens een kijkje op de website van MIND. Hier vind je verschillende initiatieven die mensen met psychische klachten helpen tijdens deze lastige periode.

 

Medewerker Zorgondersteuning van Human Concern Asli HoekAlgemene webinar over onze behandeling met Asli Hoek
Donderdag 24 september om 16.00 uur

Ben je benieuwd naar de behandelmogelijkheden bij Human Concern voor jezelf of voor een naastbetrokkene? Of ben je verwijzer en ben je benieuwd of een behandeling bij Human Concern geschikt is voor een van je patiënten met een eetstoornisMeld je dan hieronder aan voor onze algemene webinar op donderdag 24 september om 16.00 uur. Tijdens deze webinar zal onze Ervaringswerker Asli Hoek je meer vertellen over Human Concern, onze unieke behandelvisie en de behandeling door Ervaringsprofessionals. Aan het einde van de webinar is er ook mogelijkheid tot het stellen van vragen. Na je aanmelding ontvang je van ons op de dag van de webinar een link om deel te nemen.

Meld je hier aan

Kan je niet bij de webinar aanwezig zijn of wil je meer informatie? Lees dan hier al onze blogs die zijn geschreven door onze ervaringsdeskundige Therapeuten en Trainers, ten tijde van corona.