Online Therapie: Webinars

Het coronavirus bezorgt iedereen een gekke tijd. Je zit opeens veel meer thuis en je dagelijkse routine is waarschijnlijk heel anders. Voor mensen met een (eet)stoornis kan deze periode nog een stuk lastiger zijn. Daarom organiseren wij tijdens het coronavirus extra online therapie in de vorm van webinars, om jullie extra ondersteuning te bieden: de coronaserie. Hieronder staat een overzicht met alle webinars voor de komende periode. Alle webinars duren ongeveer een uur en zijn gratis bij te wonen, aanmelding vooraf is niet nodig. Je hoeft je alleen aan te melden voor onze algemene webinar over de behandeling bij Human Concern. Dat kan onderaan deze pagina. De webinars worden niet opgenomen dus zet het vooral in je agenda zodat je niks hoeft te missen!

Op deze pagina zal op de dag van de webinar een link verschijnen die je kunt aanklikken. Deze link zal je direct naar de webinar leiden. Wanneer je de link in je browser opent, kan je klikken op: “If you cannot run or download the application, join from your browser.” Op deze manier hoef je niets te downloaden en kan je via je internetbrowser de webinar volgen. Bij deelname aan de webinar kun je zelf je naam invullen waarmee je zichtbaar bent op de chat. Mocht je webcam/camera/microfoon niet automatisch op ‘uitgeschakeld’ staan willen we je vragen deze vooraf uit te schakelen.

Ervaringsprofessional Natasja Hannink van Human ConcernCoronaserie: Grenzen stellen met Ervaringsprofessional Natasja
Dinsdag 9 juni om 16.00 uur

Wanneer je een eetstoornis hebt, is het soms lastig aan te voelen wat jouw wensen en grenzen zijn. Een eetstoornis is namelijk altijd een beetje grenzeloos… of je eet teveel, of je eet te weinig, of je sport teveel, of je compenseert op een andere ongezonde manier. Hoe leer je nou waar jouw grenzen liggen en hoe geef je deze aan? De basis begint bij het contact met je lichaam, die jou in (soms subtiele) signalen vertelt wat goed voor je is. In deze webinar legt Natasja je uit hoe je je grenzen weer iets beter leert aanvoelen en hoe je juist goed voor jezelf en de ander zorgt door ze op tijd aan te geven. Daarnaast is er ook weer tijd voor al je vragen. Op de dag van de webinar verschijnt er hier een link om deel te nemen.

 

 

Coronaserie: Steun zoeken (en mensen betrekken bij je eetstoornis) met Ervaringsprofessional Helena
Woensdag 10 juni om 16.00 uur

Uit onze eigen ervaringen met eetstoornissen en wetenschappelijk onderzoek is overduidelijk dat het thema ‘steun zoeken’ van groot belang is om te herstellen van een eetstoornis. Sterker nog, het is zelfs een voorspeller voor het beloop. Herstellen van een eetstoornis doe je namelijk niet alleen. Maar wat is nou eigenlijk steun zoeken, vragen, vinden, krijgen, durven ontvangen én toelaten?  Steun betekent ‘dat waarop iets anders rust’ en dat geeft al helder weer dat meer rust het gevolg is als je daadwerkelijk leert om de ondersteuning die jij precies nodig hebt op te zoeken en aan te nemen. Deze webinar zal gegeven worden door Helena Zorge, Psychomotorisch therapeut, Ervaringsprofessional en Trainer bij Human Concern. Zij heeft zelf tien jaar ervaring gehad met eetstoornissen en werkt al meer dan 25 jaar in diverse instellingen met eetstoornissen. Op de dag van de webinar verschijnt er hier een link om deel te nemen.

 

 

Ervaringsprofessional Natasja Hannink van Human ConcernCoronaserie: Gemotiveerd blijven met Ervaringsprofessional Natasja
Dinsdag 16 juni om 16.00 uur

Motivatie om te herstellen is iets wat kan schommelen in de tijd, maar hoe doe je dat dan in deze tijd die nog meer onzekerheid geeft? Je wilt graag veranderen, maar dingen anders doen levert ook angst op. Soms twijfel je even, soms ga je als een speer, dan raak je het weer even kwijt… Hoe hou je motivatie nou vast? Natasja legt je graag wat theorie uit achter motivatie en veranderen, en dat het logisch is dat dit niet elk moment 100% aanwezig kan zijn en wat je daarmee kan doen. Daarnaast vertelt ze natuurlijk ook uit eigen ervaring hoe zij dat heeft gedaan in haar eetstoornis en is er genoeg ruimte om vragen te stellen. Op de dag van de webinar verschijnt er hier een link om deel te nemen.

 

 

Ervaringsprofessional Charlotte Setton van Human ConcernCoronaserie: Voor Betrokkenen met Ervaringsprofessional Charlotte
Donderdag 18 juni om 20.00 uur

Een eetstoornis heb je nooit alleen. Ook naasten worden met de eetstoornis geconfronteerd en moeten hun weg vinden in hoe hier mee om te gaan. Een eetstoornis beïnvloedt het contact en de verhouding die je tot elkaar hebt. Nu velen van ons thuis werken word je als betrokkene misschien extra geconfronteerd met elkaar en met de eetstoornis. Daarom organiseren wij voor de tweede keer deze webinar, speciaal voor betrokkenen van iedereen met een eetstoornis. Tijdens deze webinar zal onze Ervaringsprofessional Charlotte Setton bespreken hoe je hulp kunt bieden aan je naaste. Maar we besteden ook aandacht aan jou, hoe zorg je dat je zelf rechtop blijft staan? Hoe ga je om met je eigen gevoelens rondom de eetstoornis? Dus ben jij een (pleeg)ouder, familielid, vriend(in) of kennis van iemand met een eetstoornis? Dan is deze webinar voor jou. Er zal ook geruime tijd zijn om je vragen te stellen aan Charlotte. Voor deze webinar hoef je je niet vooraf aan te melden, er verschijnt hier op de dag van de webinar een link om deel te nemen.

 

Heb je naast deze webinars behoefte aan extra steun tijdens coronatijd? Neem dan ook eens een kijkje op de website van MIND. Hier vind je verschillende initiatieven die mensen met psychische klachten helpen tijdens deze lastige periode.

 

 

Ervaringsdeskundige Asli Hoek van Human ConcernAlgemene webinar over onze behandeling met Asli Hoek
Woensdag 3 juni om 16.00 uur

Ben je benieuwd naar de behandelmogelijkheden bij Human Concern voor jezelf of voor een naastbetrokkene? Of ben je verwijzer en ben je benieuwd of een behandeling bij Human Concern geschikt is voor een van je patiënten met een eetstoornis? Meld je dan hieronder aan voor onze algemene webinar op 3 juni om 16.00 uur. Tijdens deze webinar zal onze Ervaringswerker Asli Hoek je meer vertellen over Human Concern, onze unieke behandelvisie en de behandeling door Ervaringsprofessionals. Aan het einde van de webinar is er ook mogelijkheid tot het stellen van vragen. Na je aanmelding ontvang je van ons op de dag van de webinar een link om deel te nemen.

Meld je hier aan

Kan je niet bij de webinar aanwezig zijn of wil je meer informatie? Lees dan hier al onze blogs die zijn geschreven door onze ervaringsdeskundige Therapeuten en Trainers, ten tijde van corona.