Online Therapie: Webinars

Het coronavirus bezorgt iedereen een gekke tijd. Je zit opeens veel meer thuis en je dagelijkse routine is waarschijnlijk heel anders. Voor mensen met een (eet)stoornis kan deze periode nog een stuk lastiger zijn. Daarom organiseren wij tijdens het coronavirus extra online therapie in de vorm van webinars, om jullie extra ondersteuning te bieden: de coronaserie. Hieronder staat een overzicht met alle webinars voor de komende periode. Alle webinars duren ongeveer een uur en zijn gratis bij te wonen, aanmelding vooraf is niet nodig. Je hoeft je alleen aan te melden voor onze algemene webinar over de behandeling bij Human Concern. Dat kan onderaan deze pagina. De webinars worden niet opgenomen dus zet het vooral in je agenda zodat je niks hoeft te missen!

Op deze pagina zal op de dag van de webinar een link verschijnen die je kunt aanklikken. Deze link zal je direct naar de webinar leiden. Wanneer je de link in je browser opent, kan je klikken op: “If you cannot run or download the application, join from your browser.” Op deze manier hoef je niets te downloaden en kan je via je internetbrowser de webinar volgen. Bij deelname aan de webinar kun je zelf je naam invullen waarmee je zichtbaar bent op de chat. Mocht je webcam/camera/microfoon niet automatisch op ‘uitgeschakeld’ staan willen we je vragen deze vooraf uit te schakelen.

Ervaringsprofessional Natasja Hannink van Human ConcernHoe overleef ik de zomer? met Ervaringsprofessional Natasja
Dinsdag 7 juli om 16.00 uur

De vogels fluiten, het zonnetje schijnt en de temperaturen stijgen. Het is zomer! Een lange dag op het strand liggen of picknicken met je vrienden en familie klinkt voor velen als muziek in de oren. Maar misschien niet voor jou. Als jij aan de zomer denkt, krijg je voornamelijk paniek. In bikini of korte broek moeten zorgt voor veel stress en ook de wekelijkse BBQ’s zijn voor jou een grote uitdaging. Nee, de zomer en een eetstoornis gaan helaas niet goed samen. Om het beste uit deze toch wel heerlijke tijd te halen, helpen wij je graag met een speciale webinar: Hoe overleef ik de zomer met een eetstoornis? In deze webinar geeft onzer Ervaringsprofessional en Trainer Natasja je tips zodat ook jij kan genieten van de zomer en de vakantie. Daarnaast is er natuurlijk ook tijd om al je vragen te stellen. Om deel te nemen aan de webinar klik je om iets voor 16.00 uur op de volgende link: https://us02web.zoom.us/j/83771359866?pwd=VHhBRVd2ZW92YVd0bGxIeFBiWk9Zdz09. Hiermee kom je terecht in een scherm van de website van Zoom. Vervolgens kun je op “If nothing prompts from browser, click here to launch the meeting” klikken. Vervolgens verschijnt er onder in beeld de volgende tekst: “If you cannot download or run the application, join from your browser”. Als je daarop klikt zit je in de webinar. Heb je de Zoom app al geïnstalleerd? Log dan in, klik op Join Meeting en voer Meeting ID 837 7135 9866 in gevolgd door het wachtwoord: 473011.

 

Heb je naast deze webinars behoefte aan extra steun tijdens coronatijd? Neem dan ook eens een kijkje op de website van MIND. Hier vind je verschillende initiatieven die mensen met psychische klachten helpen tijdens deze lastige periode.

 

 

Ervaringsdeskundige Asli Hoek van Human ConcernAlgemene webinar over onze behandeling met Asli Hoek
Dinsdag 4 augustus om 16.00 uur

Ben je benieuwd naar de behandelmogelijkheden bij Human Concern voor jezelf of voor een naastbetrokkene? Of ben je verwijzer en ben je benieuwd of een behandeling bij Human Concern geschikt is voor een van je patiënten met een eetstoornis? Meld je dan hieronder aan voor onze algemene webinar op 4 augustus om 16.00 uur. Tijdens deze webinar zal onze Ervaringswerker Asli Hoek je meer vertellen over Human Concern, onze unieke behandelvisie en de behandeling door Ervaringsprofessionals. Aan het einde van de webinar is er ook mogelijkheid tot het stellen van vragen. Na je aanmelding ontvang je van ons op de dag van de webinar een link om deel te nemen.

Meld je hier aan

Kan je niet bij de webinar aanwezig zijn of wil je meer informatie? Lees dan hier al onze blogs die zijn geschreven door onze ervaringsdeskundige Therapeuten en Trainers, ten tijde van corona.