Webinars: Coronaserie

Het Coronavirus bezorgt iedereen een gekke tijd. Je zit opeens veel meer thuis en je dagelijkse routine is waarschijnlijk heel anders. Voor mensen met een (eet)stoornis kan deze periode nog een stuk lastiger zijn. Daarom organiseren wij ten tijde van het Coronavirus een aantal webinars om jullie extra ondersteuning te bieden: de Coronaserie. Hieronder staat een overzicht met alle webinars voor de komende periode. Alle webinar duren ongeveer een uur en zijn gratis te bekijken.

Op deze pagina zal op de dag van de webinar een link verschijnen die je kunt aanklikken. Deze link zal je direct naar de webinar leiden. Wanneer je de link in je browser opent, kan je klikken op: “If you cannot run or download the application, join from your browser.” Op deze manier hoef je niets te downloaden en kan je via je internetbrowser de webinar volgen. Bij deelname aan de webinar kun je zelf je naam invullen waarmee je zichtbaar bent op de chat. Mocht je webcam/camera/microfoon niet automatisch op ‘uitgeschakeld’ staan willen we je vragen deze vooraf uit te schakelen.

 

Diëtist Joke van Scheers van Human ConcernCoronaserie: Voeding met diëtist Joke van Scheers
Dinsdag 31 maart om 11.30 uur

We hebben allemaal te maken met de invloed van de maatregelen rond de verspreiding van het coronavirus. Maar hoe moet dat zijn als je daarnaast ook worstelt met een eetstoornis? Worden de eetstoornisgedachtes sterker? Neemt de angst rond eten toe? Begrijpelijk, er gebeurt ook veel in korte tijd. De vaste producten die je altijd in de supermarkt haalde, zijn uitverkocht: je moet een andere keuze maken, maar welke? Je luncht op het werk niet meer samen met je collega’s: dat hielp je om je aan de eetafspraken te kunnen houden. Hoe doe je dat nu als je alleen thuis werkt? En was je gewend overdag veel alleen thuis te zijn: nu werken mensen in huis en heb je meer eetmomenten met anderen. Dat kan extra spanning opleveren rond het eten. Je beweegt minder en de sportschool is dicht: wat moet je nu doen met je voeding? Om al dit soort vragen te beantwoorden zit onze diëtist Joke van Scheers voor jullie klaar tijdens deze webinar in de coronaserie over voeding. Klik rond 11.30 uur op deze link om deel te nemen via je browser: https://zoom.us/j/433229415. Heb je de Zoom app al geïnstalleerd? Log dan in, klik op Join Meeting en voer het volgende Meeting ID in: 433-229-415. 

 

 

Coronaserie: Zijn met Jezelf met Helena Zorge
Donderdag 2 april om 17.00 uur

Nu het coronavirus is binnen gedenderd, worden we meer dan ooit met ons zelf geconfronteerd. En al helemaal als er sprake is van een eetstoornis. Liever maken dat je weg komt via allerlei wegen, maar helaas. Dat kan momenteel in mindere mate nu we gebonden zijn aan huis. Hoe dan ook, er toont zich daardoor ook iets. De wijze waarop jij hier mee om gaat, laat veel zien van de verhouding die je tot jezelf hebt en dat kan mogelijk een helpende spiegel zijn. Misschien niet leuk, maar wel belangrijk voor het herstel van je eetstoornis. Want de leerweg die voor je ligt betreft het ontwikkelen van een vriendelijke, ondersteunende en liefdevolle verbinding met je – zelf. Misschien kun je toch een graantje meepikken in deze vreemde tijd. De webinar over dit thema wordt gegeven door Helena Zorge, (Psychomotorisch Therapeut, Ervaringsprofessional en Trainer). Zij heeft zelf tien jaar ervaring gehad met eetstoornissen en werkt al meer dan 25 jaar in diverse instellingen met eetstoornissen. Hopelijk kan deze webinar je inspireren, je zwaarte mogelijk wat verlichten en gaan we natuurlijk in op jouw persoonlijke vragen.

 

 

Ervaringsprofessional Natasja Hannink van Human ConcernCoronaserie: Positief blijven met Natasja Hannink
Dinsdag 7 april om 16.00 uur

Nu je door het coronavirus ineens meer thuis zit met jezelf en je gedachten, kan het zijn dat je ook meer last krijgt van negatieve gedachten ofwel je innerlijke criticus. En als je ook nog een eetstoornis hebt, dan werken die twee al helemaal lekker samen.
In deze webinar krijg je uitleg over hoe je criticus werkt en wat je er tegen kan doen, zodat je positief kan blijven. Je krijgt wat korte (ontspannings)oefeningen en het is ook vooral fijn als je zelf vragen hebt. De webinar wordt gegeven door Natasja Hannink, Psychomotorisch Therapeut, Ervaringsprofessional en Trainer. Zelf heeft ze boulimia gehad, waar ze inmiddels 12 jaar van is hersteld en werkt inmiddels 5,5 jaar bij Human Concern. Ze gelooft erg in de verbinding tussen hoofd en lichaam om te herstellen van een eetstoornis. Op de dag van de webinar verschijnt er hier een link waarmee je kan deelnemen.

 

 

Coördinator Hanneke van der Veeken van Human ConcernCoronaserie: Bewegingsdrang met Hanneke van der Veeken
Donderdag 9 april om 16.00 uur

Veel mensen met een eetstoornis ervaren bewegingsdrang, een onrust, een continue drang om actief te zijn, iets te doen, dwangmatig in beweging zijn. Wat gebeurt er met je bewegingsdrang wanneer je thuis moet blijven? Vlieg je (letterlijk) bij de muren op, zoek je doorlopend naar activiteiten om te doen in huis, ga je meer sporten? Hoe hanteer jij deze drang in je lijf, of lukt het misschien helemaal niet om het in banen te leiden? In deze webinar neemt Hanneke van der Veeken jullie mee in wat zij hierin ervaart en hoe zij hiermee omgaat. Hanneke is Ervaringsprofessional® en coördineert de Academy. Ook is ze al jaren hersteld van haar eetstoornis, maar merkt sinds ze thuis zit dat haar oude bewegingsdrang zich weer meldt. Zij benadert de drang vanuit de gedachte dat er waardevolle informatie in zit, informatie die nodig is om rustiger te worden en de drang te doorbreken. Net zoals een eetstoornis een informatiebron is, is bewegingsdrang dit ook. Dit betekent jezelf proberen te observeren, nieuwsgierig te zijn, zonder te oordelen (dat is niet zo makkelijk als het klinkt) en vanuit daar keuzes te maken. Naast dat Hanneke haar verhaal en ervaring deelt, is er ruimschoots tijd voor jullie vragen over hoe om te gaan met bewegingsdrang ten tijde van corona.

 

 

Kan je niet bij de webinar aanwezig zijn of wil je meer informatie? Lees dan hier al onze blogs die zijn geschreven door onze ervaringsdeskundige Therapeuten en Trainers, ten tijde van Corona.