Skip to main content
search

Uitzinnige Amerikanen, hitte, pijn en blaren…. maar het is gelukt!

In augustus en september hebben we op onze website en op onze social mediakanalen Instagram, LinkedIn en Facebook aandacht gevraagd voor de doneeractie van Arthur. Arthurs zus Simone overleed aan anorexia en ter nagedachtenis aan haar loopt hij in november de New York Marathon. Met het lopen van de marathon hoopt hij een zo groot mogelijk bedrag op te kunnen halen voor Human Concern.

Arthur vertelt in deze laatste update graag hoe het is afgelopen met zijn actie!

“Op donderdag 3 november vlogen Wijnand en ik naar New York, dat was dan ook wel het moment waarop de spanning een beetje begon te komen. Na een prima vlucht checkten we in. Ons hotel bevindt in een zijstraat van Time Square. Op vrijdag zijn we in de ochtend naar de marathon Expo gegaan om ons startnummer op te halen en wat van de officiële marathon hardloopgear te kopen als souvenir en aandenken. In de middag hebben we onze laatste training gedaan in het Centralpark, dit was het moment waarop we realiseerden dat het wel erg warm was met een zeer hoge luchtvochtigheid, maar later meer hierover.

Zaterdag hebben we geprobeerd zo rustig mogelijk aan te doen. Deze dag stond vooral in het teken van het juiste eten en drinken tot ons nemen en ons mentaal voorbereiden op de marathon. Na een laatste overleg met onze trainer Benjamin en het parcours door te hebben genomen kwamen we tot de conclusie dat we er helemaal klaar voor zijn en we er echt alles voor gedaan en gelaten hebben in de afgelopen periode. We hadden er vooral heel veel zin in!

Op de bewuste 6 november ging de wekker om 04:30 uur. Het was eindelijk zo ver, we mochten laten zien waar we al die maanden voor hadden getraind. De reden waarom we zo vroeg al naar het startgebied moesten is dat je over de Verrazano Bridge moet rennen. Dit is tevens de start van de race waardoor alle 55.000 marathonlopers voor de start van de pro’s achter de brug moeten zijn. Om 9:45 uur was het de beurt aan ons. Na het Amerikaanse volkslied kwam het schot van een houwitser kanon gevolgd door New York, New York van Frank Sinatra.

Daar gingen we met het Vrijheidsbeeld op de achtergrond en aan de andere kant de skyline van Manhattan liepen we de brug op. De ambiance was geweldig nu snap ik pas echt waarom iedereen zo’n fan is van deze marathon. De hele route stonden er rijen dik mensen om ons aan te moedigen. Overal was het feest en stonden er bands. Het was in een woord geweldig. Helaas door het warme weer had ik mijn schoenen wat losser gedaan omdat ik had verwacht dat die snel zouden uitzetten. Dit resulteerde in hele grote blaren, dat samen met het warme weer en hele hoge luchtvochtigheid, was het een hele zware marathon. Na 28km moesten we echt ons doel van 3:15h laten varen omdat mijn lichaam erg slecht reageerde op het extreem warme weer. Dit was wel even lastig aangezien we er zo hard voor hadden getraind en er alles voor hadden gelaten maar dat maakt de marathon ook erg bijzonder. Het moet hoe dan ook op die dag gebeuren. Uiteindelijk kwam ik in een teleurstellende 3:58h over de finish. Het was de warmste New York marathon ooit. Desalniettemin heb ik ontzettend genoten van alles en het was het allemaal dubbel en dwars waard. Een snelle tijd was niet waar het nu om draaide, deze komt nog wel.

Marathon Arthur New York

Het draaide om meer bekendheid en begrip voor eetstoornissen, het draaide om Simone en Human Concern. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik trots ben op de prestatie die we gezamenlijk hebben geleverd. Zoals eerder gezegd vond ik de reacties van mensen het meest bijzonder. Om te zien hoeveel steun er van voor mij bekende maar ook onbekende mensen uit ging was echt fantastisch. Het is lastig in te schatten hoeveel mensen we met mijn verhaal hebben bereikt maar als ik kijk dat er op het bericht van Linda.nl al meer dan 10K likes zijn dan moeten dat er gigantisch veel zijn.

Daarnaast heb ik in de Gelderlander gestaan, op de AD website, op verschillende influencer pagina’s en in RunningNL magazine met een heel artikel. Ik ben blij en ook wel een beetje trots op dit ik op deze manier, hoop ik, voor sommige mensen met een eetstoornis en de mensen daaromheen het verschil heb kunnen maken. Het uiteindelijke bedrag wat ik heb op gehaald is €18.432,- Stichting Vrienden van Human Concern zal dit geld gaan beheren en inzetten voor onderzoek, voorlichting en behandeling.

Ik wil nogmaals iedereen die mijn actie een warm hart toe heeft gedragen ontzettend bedanken voor dit grote succes!”

En wij willen Arthur uiteraard bedanken voor deze ontzettend mooie prestatie! De doneeractie van Arthur heeft voor altijd een plaatsje in ons hart.

De actie van Arthur in het kort

Eerder dit jaar werden wij benaderd door Arthur. Ter nagedachtenis aan zijn zus, die op 25 jarige leeftijd overleed aan anorexia, loopt hij op 6 november de New York Marathon. Om hem nog meer te motiveren een mooie tijd neer te zetten vraagt hij iedereen te doneren.Het bedrag dat hij ophaalt komt ten goede van Human Concern, ter ondersteuning van onderzoek naar en behandeling van cliënten met eetstoornissen. Simone is niet bij Human Concern behandeld omdat ze ’therapiemoe’ was. Arthur en zijn familie zijn ervan overtuigd dat de behandeling zo goed had gepast omdat deze gericht is op de mens achter de eetstoornis in plaats van uitsluitend op gewichtsregulering.

Close Menu