Skip to main content
search
Nieuws

Minister Schippers bezoekt Human Concern

By 3 september 2015No Comments

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bezocht donderdag 3 september Human Concern – Centrum voor eetstoornissen in Amsterdam.

Tijdens dit werkbezoek aan de volledig vernieuwde vestiging van Human Concern in Amsterdam sprak de minister (oud-) cliënten van Human Concern, Ervaringsprofessionals en naastbetrokkenen. Voor Human Concern en haar cliënten was dit een uitgelezen kans om de boodschap over te brengen dat herstellen van een eetstoornis mogelijk is mét de juiste aanpak. Tijdens het bezoek is ook aandacht besteed aan knelpunten zoals de vergoeding van behandelingen door zorgverzekeraars en gemeenten.

Human Concern oprichter en directeur Carmen Netten: “De minister was vooral erg geïnteresseerd en na een rondleiding door ons pand waar zij spontaan diverse cliënten sprak, ging zij uitgebreid in gesprek over voor ons, maar ook voor haar belangrijke dilemma’s binnen de GGZ. Zoals ruimte voor vernieuwing tegenover beperking van vergoeding. Maar ook over kostenbeheersing en kwaliteitsbewaking. In feite liepen onze ideeën over innovatie, onderzoek en het lastige samenwerken binnen de GGZ gelijk op.”

“Zeker dankzij de inzet van alle enthousiaste aanwezigen: collega’s, (oud)-cliënten en andere betrokkenen die vol vuur een oprecht pleidooi hielden voor Human Concern, haar visie op de behandeling van eetstoornissen, de inzet van Ervaringsprofessionals en vooral ook het behoud van Be-LeeF!, was haar bezoek een succes.”

Daarnaast maakte minister Schippers tijdens het werkbezoek kennis met de unieke behandelvisie en –aanpak van Human Concern. Human Concern werkt met Ervaringsprofessionals: GGZ-professionals, die tevens ervaringsdeskundig (genezen van een eetstoornis) zijn. Het beste uit twee werelden. Naast het professioneel inzetten van ervaringsdeskundigheid behandelt Human Concern eetstoornissen vanuit een eigen visie. Lees meer over deze unieke behandelaanpak.

Tijdens het bezoek was BNR radio aanwezig en maakte een reportage met aan het woord oprichter en directeur Carmen Netten, directeur Jouke Hoeksma, minister van Volksgezondheid Schippers en oud-cliënte Denise. Het item van het programma BNR Gezond is nu terug te luisteren van de 10e minuut.

Leave a Reply

Close Menu